Gezond gewicht

Wat is een gezond gewicht?

Voor de meeste mensen is een gezond gewicht het gewicht waarbij ze zich lekker in hun vel voelen.

Gezond gewicht in de medische term ligt bij een BMI (Body Mass Index) tussen 18,5 en 25. Maar dat is nog niet alles. Ook de middelomtrek is van belang. Bij vrouwen moet deze zijn onder de 80 centimeter en bij mannen onder de 94 centimeter.


Een gezond gewicht is dus nog niet zo maar bepaald. De BMI wordt berekend aan de hand van de lengte en het gewicht. De middelomtrek wordt gemeten met een daarvoor bestemde meter.


Hoe kunt u het gezonde gewicht bereiken?

Dat is waar ik u bij kan helpen. Als gewichtsconsulent ga ik u begeleiden in het optimaliseren van uw gewicht.

Dit wordt gedaan aan de hand van een persoonlijk plan. Bij het kennismaking-/intakegesprek zal ik u vragen gaan stellen over uw leven op dit moment. Bij dit gesprek zal ik u wegen en metingen verrichten.

Na het gesprek geef ik u een dagboek mee. In dit dagboek gaat u een week lang bijhouden wat u eet en op welk tijdstip dat u eet. Ook de reden waarom u op dat moment eet is van belang.

Na deze week komt u terug voor een eerste consult. In dit consult zullen we het eetdagboek bespreken en aan de hand daarvan zal een voedingsprogramma worden samengesteld. Ook een persoonlijk beweegprogramma behoort bij de begeleiding.

Aan het einde van het eerste consult worden er afspraken gemaakt over de vervolgconsulten en de afspraak frequentie.


Wat wordt er van u verwacht?

Met alleen een op uw behoefte afgestemd voedingsprogramma zal er weinig verandering komen in uw gewicht. Om u te helpen op een gezond gewicht te komen is uw inzet dus nodig.

Ik verwacht van u dat u meedenkt in het samenstellen van uw voedingsprogramma, maar ook dat u openstaat voor meer lichaamsbeweging. Welke vorm van bewegen u ook kiest maakt niet uit, als u maar meer beweegt. Of misschien is het nodig om anders te gaan bewegen, ook daarin kunt u geholpen worden.


De garantie tot succes is een samenwerking tussen u en mij, om zo uw doel te bereiken.


Wat kunt u van mij verwachten?

Op de eerste plaats kunt u van mij verwachten dat ik uw privacy goed bewaar.

Er wordt niet gewerkt met een dieet. Aan de hand van uw gewicht en lengte zal ik een berekening gaan uitvoeren wat uw dagelijkse behoefte is aan calorieën. Dit zal ik doen aan de hand van het computerprogramma Vodisys. Mocht u daar interesse in hebben, kan ik u voor de periode dat ik u begeleid, een eigen inlogcode geven, zodat u zelf ook kunt uitrekenen hoeveel energie u op een dag gegeten heeft en zo controleren of u te weinig, genoeg of te veel gegeten.

Naast een voedingsprogramma heb ik in de praktijk de mogelijkheid om samen met u een beweegprogramma op te stellen. Dit kan in de fitnessruimte zijn, maar ook is er een mogelijkheid om Nordic Walking aan te bieden, een wandelprogramma op te stellen, fietsprogramma's aan te reiken en zelfs een hardloop opbouw schema aan te reiken.

Dat is de grote plus van de begeleiding binnen een fysiotherapiepraktijk.


Hebt u nog vragen?

Na het lezen van deze informatie hebt u misschien nog vragen. Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dit kan door te bellen, maar ook door het contactformulier in te vullen op onze site. Ik bel of mail u dan terug.