COPD trainen, Hartrevalidatie en Vaatlijden training

 

Wat is COPD trainen, Hartrevalidatie en Vaatlijden training?

Hebt u een van uw arts te horen gekregen dat u COPD hebt, een hartaandoening hebt of een probleem heeft met uw de bloedvaten in uw benen, dan kunt u in aanmerking komen voor langdurige fysiotherapie en daarvoor in training komen. Er wordt getraind in de fitnessruimte om conditie op te bouwen, conditie te behouden, of om weefsel in het lichaam te stimuleren.


COPD trainen:

Voor mensen met COPD geld dat zij een bepaald percentage nodig hebben om in aanmerking te komen voor vergoeding chronisch. Deze percentages zijn wettelijk vastgelegd, vraag ons voor meer informatie.

De training bestaat uit het optimaliseren van uw conditie, of om u conditie weer op te bouwen zodat het dagelijks leven leuk blijft.


Verder worden er ook krachtoefeningen gedaan voor de opbouw van spieren die nodig zijn voor een goede ademhaling. U krijgt een individueel trainingsprogramma en het programma wordt aangepast aan uw behoeftes en mogelijkheden van dat moment.


Hartrevalidatie:

Voor hartrevalidatie is het zo dat er een onderscheid is tussen mensen met hartproblemen of na een hartoperatie en mensen met hartfalen. Voor beide categorieën werken we mee in het programma van het Laurentius Ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Ook voor u geld dat er getraind wordt op het opbouwen en/of behouden van conditie en het opbouwen van kracht. We werken met individuele trainingsprogramma's, die wij per keer kunnen aanpassen aan uw behoefte. We trainen in een 1 op 1 of 2 op 1 omgeving en proberen om niet meer mensen per fysiotherapeut te plaatsen op hetzelfde tijdstip.


Per 1 januari gaat de vergoeding veranderen voor het trainen bij de fysiotherapeut. Wij adviseren u graag over de gevolgen voor u.


In onze fitnessruimte is een AED aanwezig.


Vaatlijden trainen:

Is er bij u een probleem geconstateerd met de bloedvaten in uw benen, dan gaat er een hele nieuwe manier van therapie voor u beginnen.

U hebt naar alle waarschijnlijkheid al tijden steeds minder bewogen, omdat uw benen pijn zijn gaan doen bij iedere inspanning. Nu MOET u gaan bewegen, en zelfs door de pijn heen.

Dit is absoluut geen prettige ervaring, zeker in de beginperiode.

Door deze looptraining proberen de therapeuten uw lichaam te activeren zelf omleidingen te maken voor de bloedvaten waarin de problemen zich bevinden.

Uw vaatchirurg zal u informatie geven over deze training. Ook hiervoor geld weer dat wij het programma op u persoonlijk afstemmen, omdat geen enkel persoon hetzelfde is. Deze training is bij ons altijd in een 1 op 1 situatie.


Vergoeding.

Het is moeilijk te zeggen hoe uw verzekering deze trainingen vergoed.

Wij informeren u hier graag over in onze praktijk.

Neem voor meer informatie, vrijblijvend contact met ons op.