Duizeligheid


Als een patiënt klaagt over duizeligheid, is het bewegen ten opzichte van de omgeving verstoord. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan duizeligheid onder andere voorkomen bij een te lage bloeddruk of bij bepaald medicijngebruik. Ook kan de duizeligheid voortkomen uit klachten die hun oorsprong vinden in de halswervelkolom of het evenwichtsorgaan. Bij deze laatste twee oorzaken van duizeligheid kan fysiotherapie vaak uitkomst bieden.


Symptomen:

 

De meeste mensen klagen bij duizeligheid over draaierigheid, een licht gevoel in het hoofd, het gevoel alsof de wereld om hen heen draait of dat zijzelf rondtollen. Als u dit gevoel heeft, kunt u gedesoriënteerd zijn en moeite hebben met het bewaren van uw evenwicht. Dit onaangename gevoel kan gepaard gaan met allerlei andere klachten zoals angst, transpireren, geeuwen, zuchten, misselijkheid en braken. Klassieke voorbeelden van bovengenoemd ziektebeeld zijn wagen- en zeeziekte.


Fysiotherapeutische behandeling:


De fysiotherapeut zal u voorlichting geven hoe u moet om gaan met de klachten als ze optreden. Daarnaast zal de fysiotherapeut zich richten op de halswervelkolom( als dit de oorzaak is van de klachten). Ook kan er balans training gedaan worden om het evenwichtsorgaan te trainen.

 

Voor meer informatie of een afspraak, neem vrijblijvend contact met ons op.